1. În ce limbă se desfășoară cursul?

Cursul se desfășoară în limba maternă a formatorului, iar cursanții beneficiază de traducere în limba română.

 

 1. Îmi trebuie echipament special în timpul cursului?

În conformitate cu avizul Direcției de Sănătate Publică, persoanele care participă la cursurile Școlii „Stéphane Glacier“ București au obligația de a se prezenta într-o ținută decentă, în concordanță cu mediul de lucru (fără șort, pantaloni scurți, blugi tăiați, bustieră, șlapi etc.). Pe perioada cursului, fiecărui participant i se va asigura un șorț special de lucru cu însemnele școlii.

 

 1. Câte rețete se vor executa în cadrul cursului?

În timpul fiecărui curs, se realizează 10-12 rețete. La cursurile de torturi, rețetele se prepară atât sub formă de tort, cât și de prăjitură individuală. Cantitatea de produse preparate în timpul cursului și primită apoi de cursanți variază în funcție de programa trainerului. Nu răspundem pentru integritatea fizică și calitativă a produselor transportate de cursanți după încheierea cursurilor.

 

 1. La sfârșitul cursului, primesc diplomă sau alt act doveditor pentru participare?

Fiecare cursant primește caietul cu rețetele realizate, precum și o diplomă de participare la cursurile Școlii „Stéphane Glacier“, ce nu este recunoscută de Ministerul Învățământului.

 

 1. În timpul cursului, particip la realizarea deserturilor?

Cursurile de scurtă durată sunt demonstrative la bază, însă cursanții pot participa activ la realizarea deserturilor.

 

 1. Ce acte sunt necesare pentru plata cursului?

În cazul persoanelor juridice, sunt necesare codul fiscal (CUI), numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, contul bancar (IBAN), adresa, numele și prenumele persoanei care participă la curs, numărul de telefon și adresa de email ale acesteia.

În cazul persoanelor fizice, sunt necesare numele și prenumele, codul numeric personal, adresa, numărul de telefon și adresa de email.

După primirea acestor date, vom transmite o factură proforma pentru efectuarea plății.

 

 1. Care este termenul-limită de plată a cursului?

Termenul de plată este de cinci zile de la întocmirea facturii proforme. După plata acesteia, locul la curs este rezervat.

 

 1. Care este programul de lucru în perioada cursului?

Cursul se desfășoară numai în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 9-17.

 

 1. Cum procedez dacă am platit și nu pot veni la curs?

În cazul în care nu vă puteți prezenta la curs, trebuie să anunțați școala cu minimum două săptămâni înainte de începerea cursului. Banii nu vi se returnează, însă ulterior puteți participa la alt curs, în limita locurilor disponibile.

Dacă lipsiți de la curs fără să anunțați, nu vi se returnează banii și nu veți participa la alt curs în contul celui pierdut.

 

 1. Dacă nu locuiesc în București, școala îmi asigură cazarea și masa?

Școala „Stéphane Glacier“ nu vă asigură cazarea, însă vă poate îndruma spre unități de cazare aflate în apropierea sediului unde se desfășoară cursul. Vă sunt asigurate micul dejun (cafea și gustare), precum și masa de prânz.

 

 1. Ce fel de ingrediente se folosesc la curs?

Materiile prime utilizate la prepararea rețetelor sunt ingrediente clasice. La curs nu se folosesc premixuri și nu se face plasare de produse. Toate rețetele pot fi făcute ulterior cu orice materie primă de bază.

 

 1. Dacă sunt amator, pot participa la curs?

Cursurile sunt rezervate profesioniștilor, dar, dacă sunteți pasionat de cofetărie și aveți cunoștințele de bază necesare preparării unui desert, vă puteți înscrie la curs pentru a vă dezvolta tehnica de lucru.