Chefi

cop2

 

garrafi

Alexandra Garaffi

Formator internațional
A deprins tainele cofetăriei la Institut National de la Boulangerie Pâtisserie din Franța, prestigioasa școală care formează unii dintre cei mai mari cofetari și patiseri din lume. Cariera sa a avut o ascensiune rapidă, talentul și experiența aducându-i în 2014 postul de profesor formator în cadrul Școlii lui Stéphane Glacier din Colombes, …

Read More

j2

Jérôme Le Teuff

Membru al asociației Tradition Gourmande, profesor formator la Școala „Pâtisseries et Gourmandises“ din Paris
A semnat, alături de Stéphane Glacier, o serie de lucrări din domeniul cofetăriei. Este partener extern al Școlii „Stéphane Glacier“ din București. Activează în domeniu de peste două decenii. A avut un parcurs profesional bogat, lucrând în cofetăria unui restaurant recompensat de Ghidul Michelin, …

Read More

eh

Emmanuel Hamon

Câștigător al premiului La Plus Belle Bûche de Nöel din 2011 pentru buturuga de Crăciun „Un Noël à New-York“
I-a succedat celebrului ciocolatier belgian Pierre Marcolini, ceea ce i-a adus recunoașterea internațională. A lucrat la un hotel de cinci stele din Marea Britanie, apoi, întors în Franța, a activat la un restaurant recompensat cu două stele Michelin. …

Read More

12719553_10208711161121134_675477748191240073_o

Cécile Farkas Moritel

Chef formator internațional
Finalistă la concursul de patiserie „La Cerise sur le Gâteau“ 2015, Franța, a creat Centrul de formare profesională „Créations by Cécile“. După un masterat în modă și creație, pasiunea pentru patiserie și cofetărie a determinat-o să pătrundă în lumea gastronomică. A învățat în cele mai mari hoteluri de lux din Franța, …

Read More

13

Emmanuele Forcone

Câștigător la Cupa Mondială de Cofetărie în 2015
A obținut de patru ori primul loc la Campionatul de patiserie și cofetărie din Italia și este consultantul și fondatorul Zucchero Artistico Academy. Din 2009, face parte din Accademia Maestri Pasticceri Italiani. A fost membru al echipei Italiei la Cupa Mondială de Patiserie de la Lyon, …

Read More

AppleMark

Bruno Le Derf

Meilleur Ouvrier de France în 2007, responsabil pentru Regiunea de Vest în cadrul asociației Tradition Gourmande
De la 18 la 25 de ani, a deprins tainele cofetăriei în diferite orașe din Franța, apoi a plecat în Japonia, unde timp de 15 ani s-a perfecționat în lucrul cu ciocolata, devenind director tehnic la Școala Le Cordon Bleu din Tokyo. …

Read More

1277558_10202260157324624_1832544002_o

Chef Laurent Moreno

Este chef pâtissier, Consultant Ambassadeur Gastronomie La Maison Grand Marnier și formator cunoscut și apreciat în Franța, Spania, Israel și Japonia. La debutul carierei, a lucrat câțiva ani la Hotel Majestic din Cannes, apoi s-a îndreptat spre La Tour D’Argent din Paris. Dorința de perfecționare i-a îndreptat pașii către Fauchon, unde a lucrat sub îndrumarea lui Pierre Hermé, …

Read More

Anne-Sophie Bercet

Anne-Sophie Bercet

Cel mai bun tânăr cofetar al anului 2017 desemnat de ghidul Gault&Millau
A studiat economia și științele sociale, dar pasiunea pentru cofetărie i-a îndreptat pașii spre BTS Hôtellerie-Restauration, secția Artă Culinară. A trecut prin stagii de practică la restaurantele Ritz din Paris, Martinez din Cannes (2 stele Michelin) și la Palatul Élysée. …

Read More

Untitled-1

Patrick Doucet

Finalist în cadrul concursului La Meilleure Boulangerie de France 2005
Este profesor la The French Pastry School din Chicago și are peste 25 de ani de activitate în domeniul culinar. Și-a început cariera în Franța, la Centre de Formation des Métiers de Bouche din Roche Sur Yon, unde în 1991 a obținut diploma de maestru brutar. …

Read More

Bruno Dinel

Bruno Dinel

Campion mondial Boulangerie 2008
În 2006 a obținut brevetul de maître boulanger la Institutul Național de Brutărie din Rouen (Franța), iar în 2007 a ocupat locul 2 la Campionatul European de Brutărie. Conduce lanțul de brutării Au Pain de mon Grand-Père din Strasbourg, Lyon, Toulouse și Colmar. În 2011 a deschis restaurantul Le Bistrot du Boulanger și colaborează cu companii din peste 120 de țări pentru crearea de rețete. …

Read More

163_0018425817

Jean-Jacques Borne

Meilleur Ouvrier de France Glacier
A fost desemnat drept antrenor al echipei Franței la Cupa Mondială de Cofetărie din anul 2018. Este fondatorul Institutului de Excelență Culinară din Saint-Etienne (Franța), unde se desfășoară cursuri de formare profesională și schimburi de experiență culinară între Franța și Japonia.

Read More

Laurent Le Daniel

Laurent Le Daniel

Meilleur Ouvrier de France Pâtissier, membru în prestigioasa asociație Relais Desserts
A fost cooptat în comitetul științific al Festivalului Gourmand, ce are loc anual în Rennes, eveniment în cadrul căruia susține diverse workshopuri. A lucrat la Hôtel Nikko, Maison Peltier din Paris și La duchesse de Mazarin din Chambéry. A fost profesor timp de patru ani la École Nationale de Pâtisserie, …

Read More

Frédéric Hawecker

Frédéric Hawecker

Meilleur Ouvrier de France Chocolatier în 2011
A lucrat la ENSP Yssingeaux și a participat la competiții culinare, obținând numeroase premii: primul loc la Trofeul Pascal Caffet în anul 2000, calificarea pe locul doi la Grand Prix International de Ciocolaterie Sibenaler în 2001 și marele trofeu la aceeași competiție în anul următor. …

Read More

Sébastien Trudelle

Sébastien Trudelle

Finalistul Franței la World Chocolate Masters
A ajuns în top 5 cei mai buni ciocolatieri din lume. A absolvit CFA Alimentation Le Mans, apoi devenit șef al secției deserturi și responsabil al departamentului ciocolaterie la Fresson Pâtisserie din Jarny. A lucrat la Pâtisserie-Chocolaterie Darcis, Smores Master Chocolate & Patisserie, iar în prezent își desfășoară activitatea la Smores Meerssen din Olanda, …

Read More

Stéphane Leroux (2)

Stéphane Leroux

Meilleur Ouvrier de France Pâtissier
Vicecampion mondial patiser în mai multe rânduri, este un nume de referinta în lumea artei culinare dulci. Este autorul
volumului „Matière chocolat“, precum si un excelent pedagog, numarându-se printre cei mai apreciati chefi specialisti în
lucrul cu ciocolata la nivel mondial.

Read More