Pâques en Boutique. La Magie du Chocolat

paques1

Autorii acestui volum, Stéphane Glacier (Meilleur Ouvrier de France Pâtissier) și Jérôme Le Teuff (Chef Pâtissier), și-au propus să deschidă o poartă către lumea magică a ciocolatei. Structurată pe cinci capitole de-a lungul  a  172 de pagini, lucrarea își propune să le fie de ajutor celor care vor să se inițieze în arta preparatelor din ciocolată. Totul este explicat pas cu pas și exemplificat prin fotografii concludente. Primul capitol din „Pâques en Boutique“ explică bazele tehnicilor de lucru, iar cel de-al doilea prezintă preparate clasice. În cel de-al treilea capitol, cititorilor le sunt destăinuite tainele umpluturilor pentru preparatele pascale cu ciocolată. Ultimele două capitole sunt rezervate celor care stăpânesc tehnicile de modelare a ciocolatei. Stéphane Glacier spune că a dorit ca „Pâques en Boutique“ să fie un ghid practic și util pentru cei care realizează preparate din ciocolată pentru Paște, considerat a fi „o sărbătoare magică a ciocolatei. Am încercat o abordare comercială, având grijă să respectăm calitatea și spiritul estetic, dar fără a uita de pragmatismul fluxului de producție, care trebuie să țină cont de modalitățile de ambalare și de punerea în vânzare“. volumul este scris atât în franceză, cât și în engleză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *