Sucre. L’art et la matière

sucre

Stéphane Glacier (Meilleur Ouvrier de France Pâtissier în 2000) ne oferă acest volum de o calitate excepțională atât în ce privește calitatea informației, cât și condițiile grafice deosebite. Un adevărat maestru în arta modelării zahărului, autorul a obținut recunoașterea în domeniu devenind campion european la modelarea în zahăr în anul 1997, prin volumul de față dorind să împărtășească secretele și metodele de lucru pe care și le-a perfecționat de-a lungul anilor. „Sucre. L’art et la matière“ este structurată în capitole ce ne prezintă arta de a lucra cu zahărul: tehnici de bază, realizarea elementelor de decor, suflarea zahărului, concepția și montajul pieselor din zahăr și, nu în ultimul rând, transportul acestora, care este extrem de important. Toate acestea sunt explicate în detaliu pentru fiecare piesa din zahăr prezentată, ca rezultatul final să fie unul perfect, la fel ca al unui profesionist. La finalul volumului, se regăsește un glosar unde sunt explicați anumiți termeni folosiți în descrierea tehnicii de lucru cu zahărul. „Sucre. L’art et la matière“ are 185 de pagini și este scrisă în franceză, dar și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *